Scroll to top

I rimenduar me entuziazëm

Më i fuqishëm, më komod dhe më i lidhur se kurrë më parë, Tiguan i ri tregon se qka ka mbrenda tij. Teknologjia inteligjente i jep atij aftësi të jashtëzakonshme. Si një SUV dinamik, definon atë që është e mundur

Tiguan i ri ka shumë veçori interesante

Me poshte jane tri veçori:
IQ. Drita – Farat e pare matrix LED me dritat LED të ditës, dritat e kthesave dhe dritat e sinjalit dinamike (opcionale)

Me nje pamje largpamese: dritat intelegjente

Tiguani I Ri e-Hibrid

Tiguani I Ri e-Hibrid

Tiguani I Ri e-Hibrid eshte nje hap drejt te ardhmes

Travel Assist- Ndihmësi gjat udhëtimit (opcional)

Drejtim I ri

Dizajni

Exterieri

I jashtëzakoneshëm nga jashtë

Tiguan i ri tregon se çfarë do të thotë të vazhdosh të bësh rizbulim per vetëvetën. Per këtë qëndron edhe dizajni I tij progresiv. Nga përmasat e fuqishme te fronti dinamik me linjat e saj precize deri te supet e theksuara, silueta ekspresive mpreh syrin për pikat e forta të saj: forcë inovative, sovranitet dhe funksionalitet pa kompromis.

Tiguan R-Line stili I zi

Aq shumë stil. Aq shume argëtim

Ndjenja e jashtëzakonshme e stilit I është shkruar si ne fytyrë të Tiguan R-Line me paketën R-Line “Black Style”: Maska e parë me llogon elegante R-Line është e prezentuar në dy ngjyra Përderisa llajsnet e jashtme janë bërë nga kromi, llajsnet e mbrendshme janë të zbukuruara me ngjyrë të zezë me shkëlqim.. Kapakët e pasqyreve dhe llajsnet e dritareve me ngjyrë të zezë si dhe xhamat anësorë të pasmë si dhe xhami I pasmë të errët 90% janë një dëshmi e klasit, pa treguar shumë. Me këtë perputhen llajsnet  tek rrotat me ngjyrë të zezë të shkëlqyer si dhe fellnet nga alumini 19 inch “Valencia” poashtu në të zezë. Si opcion ju mund te zgjedhni edhe fellne nga alumini 20inch ”Suzuka” në të zezë ose ”Misano” me ngjyrë të zezë me shkëlqim. Kështu arrini një paraqitje mbresëlënëse.

Inovativ

Brendësia e gjerë e Tiguan-it të ri është një vend për paramenduesit Sepse në sajë të kontrolleve intuitive të kabinës së pilotit, tani mund të përqendroheni plotësisht në gjërat e domosdoshme. Kjo sigurohet, për shembull, nga timoni I lekures shumëfunksional Apo Cockpit Digjital Pro me ekranin me ngjyra 26 cm (10.25 inç) TFT që është në dispozicion si standard për Tiguan Elegance dhe Tiguan R-Line. Me versionin e ashtuquajtur Life, ju dhe pasagjeri juaj përpara zini një vend në ulëse veçanërisht komode. Ndriçimi i brendshëm LED në pjesën e përparme dhe të pasme dhe ndriçimi i ambientit * gjithashtu krijojnë një atmosferë të ndjeshme të nivelit të lartë.

*Pajisjet standarde për Tiguan Elegance dhe Tiguan R-Line; jane në dispozicion sipas kërkesës mbi Tiguan Life

Humori i dritës: Çdo ditë është e ndryshme

Tani e tutje ju do të shihni Tiguan-in tuaj çdo ditë në një dritë të re. Bëjeni ambientin e mbrendshëm që të ndriqohet me 30 lloje të ngjyrave të buta Qoftë në klimë me ngjyra të ftohta apo me ngjyra të ngrohta, në metropol me ndriqim apo në rrugë të errëta magjistrale. Varësisht prej rastit, ju mund të krijoni një atmosferë të ndryshme, të përshtatshme për vetën dhe bashkudhëtarët tuaj. Ndriçimi i ambientit është i disponueshëm si standard në Tiguan Elegance dhe Tiguan R-Line por është i disponueshëm për ju sipas kërkesës edhe për Tiguan Life

Travel Assist

Menaxheri i ri

Tiguan i ri sjell teknologji në rrugë që ju sjellin në destinacionin tuaj më të relaksuar. Kjo gjithashtu përfshinë opsionin e asistentit të shoferit apo “Travel Assist”. Me shtypjen e një butoni, ai siguron komoditet të nivelit të lartë gjate vozitjes, duke ju mbështetur në situata të lodhshme të vozitjes:

  • Sidomos në autostradë dhe rrugë rajonale “Travel Assist” mund t’ju mbajë në korsi dhe shpejtësine e duhur në distancë me veturat paraprake
  • Poashtu bashkë në lidhje me ndërruesin e shpejtësive DSG gjat pritjes në kolona ju mund të vozisni në mënyrë të relaksuar.

Ndihma emergjente

Mund te reagon kur ju nuk reagoni

“Ndihma e emergjente”, e disponueshme sipas kërkesës, ndërhynë duke kontaktuar shërbimet emergjente sapo të mos regjistroj më asnjë aktivitet nga ana e shoferit dhe të përpiqet ta riaktivizojë atë Nëse nuk është i suksesshëm, ai e sjell automjetin në një ndalesë të kontrolluar brenda kufijve të sistemit nëse është e nevojshme dhe kështu mund të parandalojë ndonjë aksident

*Opsional eshte I disponueshem “Ndihmësi I Udhëtimit” apo Travel assist

Ndihmësi për përpara

Vozitje më e parashikuar si kurrë më parë

 Falë ndihmësit të frenimit emergjent “Front Assist” per zbulimin e këmbësorëve, Tiguani juaj mund të ndihmojë në rast aksidenti përpara ose – në mënyrë ideale – në shmangien e aksidentit në rast të një përplasjeje të afërt. Mund të detektoj këmbësorët dhe automjetet në rrugë dhe ta paralajmëroj shoferin në kohë të duhur nëse këmbësorët dhe automjetet detektohen.. Nëse nuk ka reagim, sistemi mund të filloj frenimin emergjent.

Sistemi proaktiv i mbrojtjes së pasagjerëve

Kështu që ju mund të mbroheni nga të gjitha anët

Sistemi proaktiv i mbrojtjes së pasagjerëve ju mbron brenda kufijve të sistemit në situata kritike siç janë përplasjet e afërta Mund të detektojë situatën me një rrezik të lartë në rast aksidenti Me këtë mbyllen dritaret në mënyrë automatike po ashtu edhe dritaren në kulm apo xhamin panoramik, si masë paraprake shtrëngon rrypat e përparme te sigurisë  Mirë të dini se mund të bëhet, është më mirë nëse nuk e përjetoni kurrë vetë. 

Navigacioni

Ju tregon se kah duhet te shkoni

 Tingulli ne veshin tënd. Itinerari para syve tuaj. Me dy sistemet tona opsionale të navigimit ju qëndroni në kurs dhe arrini në destinacionin tuaj

Kështu ju nuk e keni dëgjuar kurrë muzikën tuaj

Sistemi i ri opsional i zërit nga “Harman Kardon” të bën përshtypje me tingullin e tij të sofistikuar dhe një dizajn elegant. E bërë për adhuruesit e akustikës që jo vetëm duan të dëgjojnë muzikë gjatë ngasjes, por duan ta festojnë atë. Ju pret një ulje dhe ngritje e ekuilibruar e zërimit dhe bas të saktë”Harman Kardon” jep tingull të paimagjinuar në Tiguan tuaj.

Ekrani juaj i shoferit ju tregon vetëm atë që dëshironi

Si shofer, doni të mbani vetëm një vështrim mbi shpejtësinë dhe numëruesin e rrotullimeve? Apo të dhëna të tjera të makinës dhe sisteme të ndihmës? Apo harta e navigimit? Apo titulli i këngës që po dëgjoni? Apo disa prej tyre? Literalshtë fjalë për fjalë në duart tuaja: Me timonin shumëfunksional, ju mund ta konfiguroni vetë ekranin tuaj me rezolucion të lartë. Dhe saktësisht si e dëshironi. Digital Cockpit Pro është pjesë e pajisjeve standarde të Tiguan R-Line dhe Tiguan Elegance, për Tiguan Life është në dispozicion për ju sipas kërkesës.

 

Ekran me ngjyra 26 cm (10.25 inç) TFT

konfigurime të shumta të mundshme; tre prej tyre mund të ruhen si të preferuara

Easy Open

Një klasik: Ju qëndroni me paketa shumë përpara bagazhit dhe nuk keni dorën tuaj të lirë për ta hapur atë. Me opsionin “Easy Open” mund ta bëni këtë në këmbë, sepse sistemi njeh çelësin e makinës në xhepin tuaj. Mjafton një lëvizje e vogël nën pjesën e pasme – dhe porta e pasme hapet. Po aq mbresëlënëse: vetë bagazhi, i cili, në sajë të konceptit të zgjuar me mbështetëse të ndara të sediljeve të pasme, ka një vëllim deri në 1,655 litra. Një klasik: Ju qëndroni me paketa shumë përpara bagazhit dhe nuk keni dorën tuaj të lirë për ta hapur atë. Me opsionin “Easy Open” mund ta bëni këtë në këmbë, sepse sistemi njeh çelësin e makinës në xhepin tuaj. Mjafton një lëvizje e vogël nën pjesën e pasme – dhe porta e pasme hapet. Po aq mbresëlënëse: vetë bagazhi, i cili, në sajë të konceptit të zgjuar me mbështetëse të ndara të sediljeve të pasme, ka një vëllim deri në 1,655 litra.

Personalizimi

Krijuar për njerëzit me një profil

Tiguan-i juaj i ri ju njeh – dhe pasi të jeni futur në automjet për herë të parë me ID-në tuaj Volkswagen, automatikisht dhe në varësi të pajisjeve, aktivizon profilin tuaj personal të drejtuesit, nga pozicioni i uljes te ndriçimi dhe klima. Ky profil mund të merret lehtësisht me vete në automjete të tjera të përshtatshme, kështu që komoditeti maksimal është bërë i mundur edhe për ndryshimin e përdoruesve të Tiguan tuaj të ri.

Picture 39

Klima e mirë e udhëtimit për të gjithë

Pasagjerët tuaj e duan atë më të freskët, por ju e doni më të ngrohtë? Me kontrollin me tre zona, temperaturat në anën e shoferit, në anën e pasagjerit dhe në sediljet e pasme mund të vendosen në mënyrë të pavarur nga njëra-tjetra. Falë kontrolleve intuitive të prekjes, ju mund të kontrolloni sistemin standard të kondicionimit të ajrit “Air Care Climatronic” nga Tiguan LIFE në fushën tuaj të vizionit. Dhe kondicionimi i ajrit mund të bëjë edhe më shumë: Shpejtësia e ventilatorit mund të zvogëlohet automatikisht në varësi të shpejtësisë së vozitjes dhe kritereve të tjera në mënyrë që të zvogëlohet vëllimi i kondicionimit të ajrit. Një filtër karboni i aktivizuar mban larg udhëtarët e padëshiruar si polenin, sporet e kërpudhave, pluhurin e imët dhe alergjenët e tjerë. Dhe kur pastruesi i xhamit është në përdorim ose me jeni duke u kthyer prapa sistemi kalon automatikisht në modalitetin e riciklimit. Kjo siguron një klimë të mirë të gjithanshme të udhëtimit.

Tiguan juaj po e dëgjon fjalën tuaj tani

Tani e tutje ju mund të komunikoni me Tiguan tuaj edhe më intuitivisht: Mbani sytë në rrugë dhe shprehni dëshirat tuaja në një dialog natyror – radioja, sistemi i navigimit ose telefoni juaj, për shembull, mund të kontrollohen lehtësisht duke përdorur kontrollin intuitiv të zërit. Pa komanda të caktuara. Thjesht thuaj çfarë të duash. Sistemi do t’ju kuptojë.